home over ons muziek agenda CD boekingen contact nieuws foto's musicologie
NIEUWSLOG
Voor meer feiten en nieuwtjes, bezoek onze facebookpagina


Samenstelling van Baloney Celtic Music weer veranderd (17-09-2023)

Veel mensen hebben dit nieuws al vernomen. Sinds enkele weken doen Ionika en Saskia niet meer mee met de band, maar we kijken vol optimisme naar de toekomst! Voorlopig gaan Jantine en Ben als duo verder met de schat aan muziek die we in de afgelopen 25 jaar hebben verzameld. De geboekte optredens gaan dus wl door.
We gaan ondertussen rustig op zoek naar een nieuw, sprankelend bandlid om onze groep te versterken! Gisteravond hebben we een nieuwe foto laten maken voor de website en de facebookpagina, passend bij de sfeer van Ierse muziek, maar die ook onze roots laat zien; West-Friesland.


Entreebeleid weer gewijzigd (17-09-2023)

Eerder berichtten wij dat we hebben besloten om onze optredens voor de opgroeiende jeugd toegankelijker te maken. Dit besluit hebben we ingetrokken. Kinderen tot 12 jaar hebben overigens nog steeds gratis entree.

Start opnamen (02-03-2022)

Voor de promotie van ons nieuw repertoire hebben we de eerst set opnamen gedaan in de studio van Wolters Music in Zwaagdijk.





Singing the Old Songs (19-02-2022)

Oude muziek van de band is nu ook vanaf meerdere diensten te streamen, waaronder Spotify. Zie voor meer op de pagina: Muziek. Al enige tijd is ons album 'Out of the Box' op o.a. Spotify te beluisteren: Zie daarvoor de pagina: CD


Ons winterconcert gecanceld (27-11-2021)

In tegenstelling tot ons bericht van 28-10-2021 delen we mee dat we vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, ons winterconcert op zondagmiddag 19 december 2021 niet zal doorgaan. De tijd is te kort om te kunnen vaststellen of er daadwerkelijk op korte termijn iets gaat veranderen. We vinden het jammer dat we deze mededeling moeten doen. Iedereen die heeft gereserveerd krijgt persoonlijk bericht.
Zie voor meer in de: Agenda.


Foto: Wikimedia Commons/Gouwenaar.

Ons winterconcert (28-10-2021)

Na alle COVID-perikelen houden we ons eerste concert met onze nieuwe bandsamenstelling. Dit winterconcert zal op zondagmiddag 19 december 2021 plaatsvinden in het Oosterleker Kerkje. Zie voor meer in de: Agenda.


Foto: Wikimedia Commons/Gouwenaar.

We staan weer klaar om weer op te treden (10-10-1021)

De grootste problemen met COVID lijken voorbij, daarnaast hebben we tijd genoeg gehad om met de nieuwe groepssamenstelling een nieuw repertoire op te bouwen. Daarmee willen we zeggen dat we weer in de startblokken staan om weer op te treden.


Onze aangepaste privacyverklaring staat nu online (17-04-2021)

Zie hier de link: Privacyverklaring.

Covid-19 gooit weer roet in het eten (05-10-2020)
Ondanks dat ons nieuwe repertoire gestalte heeft gekregen, valt ons plan voor beperkte optredens wederom in duigen. Dit keer vanwege de tweede coronagolf. We kunnen zolang de temperatuur het toelaat bij Jantine in de schuur oefenen, gezien de ruimte en luchtverversing, maar dat houdt de komende wintermaanden waarschijnlijk ook op.


Voorlopig geen optredens (21/25-05-2020)
Het grote probleem in de culturele sector is bij iedereen bekend. Ondanks dat we goed op weg zijn met ons nieuwe repertoire, zit een optreden er voorlopig niet in. Gelukkig kunnen we vanwege het mooie weer nu wel lekker buiten oefenen op het privéterrein bij Jantine en bij slecht weer in de schuur. We houden ons wel aan de RIVM-voorschriften, dus 1,50 m afstand van elkaar.


Het repertoire van de nieuwe bezetting (14-02-2020)
Het nieuwe repertoire, voor een deel geënt op wat ouder werk van ons, maar ook met een mooie inbreng van de nieuwe bandleden Saskia en Ionika, heeft tijdens de laatste twee maanden duidelijk vorm gekregen. Daarom hebben wij besloten op in de maand mei een, enigszins besloten, try-out concert te organiseren. Gevolgd door een tuinconcert in juni.


We zijn met de repeties begonnen met een nieuwe bezetting (11-12-2019)
We zijn weer met vier man sterk, of eigenlijk vooral vrouw (!). Gezellig repeteren bij de prachtige kerstboom van Ben.


De viering van ons 20-jarig bestaan (09-10-2018)
Het was een enorm succes op zondag 7 oktober, de viering van het 20-jarig bestaan van Baloney Celtic Music in Kasteel Radboud in Medemblik. De zaal was volledig uitverkocht met ruim 120 mensen publiek. Het paste allemaal ternauwernood in de Ridderzaal van het kasteel. We ontvingen zoveel positieve reacties, dat we dit lang zullen heugen. Voor aanvang werd het publiek sfeervol ontvangen met een Schotse pipesrecital van onze Marco op het slotpleinvond. Het middagprogramma barste los met een optreden van KreK, in een volledig nieuwe bezetting met pipes, harp, zang en gitaar. Dit mooie optreden werd gevolgd door de 7-mens formatie Cat in the Corner, met een enorme hoeveelheid instrumenten. Van harp tot draailier, viool, banjo, doedelzak, fluit en accordeon en zang. Baloney Celtic Music sloot het concert af met een speciaal programma, waarin naast wat nummers uit de oude doos, wat moderner muziek werd gespeeld. Met als knaller nog een gezamenlijke uitvoering van alle bands samen met de Ierse jig The Bantry Pilgrim.





Evenement 20-jarig bestaan (update: 06-09-2018)
Zoals eerder vermeld op facebook vieren we dit jaar ons 20-jarig bestaan. Dat willen we op passende wijze vieren met veel muziek.
Niet alleen met muziek van Baloney CM zelf, maar ook van twee bevriende bands, waarmee de groep in het verleden heeft samengewerkt. Deze bands zijn Cat in the Corner, met o.a. Ierse en Bretonse dansmuziek en Krek, met o.a. veel werk op de pipes en een Engelstalig Iers repertoire.
Het evenement vindt plaats in de Ridderzaal van Kasteel Radboud in Medemblik op zondag 7 oktober 2018. Het programma begint om 13:00 u. De zaal gaat om 12:30 u open voor publiek. Gereserveerde kaarten kunnen vanaf 12:15 u worden opgehaald. Voor een sfeervolle inleiding zal op het slotplein, mits het weer het toelaat, bandlid Marco Baartse, geheel volgens de Schotse traditie, met muziek op de Great Highland Bagpipes, de sfeer vast komen opluisteren.


Onze voorwaarden zijn aangepast (24-07-2017)
Onze voorwaarden zijn aangepast. Met name het punt hoe de opdrachtgever de geluidstechniek regelt. Belangrijk hierin is dat wij voldoende gelegenheid krijgen voor een degelijke soundcheck. De reden hiervoor is, dat onze ervaring leert, dat hier vaak wat aan schort. Dit maakt voor ons het musiceren zwaar, tot onmogelijk, vooral omdat wij een uitgebreide set met instrumenten bespelen. Tijdsdruk, bij bijvoorbeeld festivals, is vanaf nu geen argument meer. Geen goede check, dan geen optreden.


Een nieuwe website (06-06-2017)
Zoals u kunt zien heeft de website een metamorfose ondergaan. Het vorige ontwerp voldeed niet meer aan de technische eisen en moest uiteindelijk flink worden opgeschoond. Er is voor een meer toegankelijke indeling gekozen. Zo wordt op de muziekpagina naar 'Soundcloud' en 'FaceBook' verwezen. Er is geen muziek meer beschikbaar die direct vanaf onze site is te downloaden. Ook is er een nieuwe verwijzing naar onze CD. Het aantal foto's is behoorlijk ingeperkt. De pagina met hyperlinks hebben we nu weggelaten.


Voorlopige programmastop (26-03-2017)
Op 9 april 2017 hebben we een optreden in de Martinuskerk van Schellinkhout. Daarna hebben we een programmastop van enkele maande ingelast om ons repertoire te updaten met nieuwe nummers. Het eerstvolgende optreden is op 25 juni in Zeist. Voor de tussenliggende periode nemen we dus geen nieuwe opdrachten aan.


Now we are five! Arthur Nieuwenhuis is ons nieuwe bandlid (04-09-2016)
Omdat Dick Gerritsen in 2016 gedurende een aantal perioden verhinderd was, werd zijn muzikale rol als percussionist bij Baloney Celtic Music enkele malen overgenomen door Arthur Nieuwenhuis. Dit is zo goed bevallen, dat Arthur nu permanent zich bij de band heeft aangesloten. Arthur is eveneens lid van onze collega-band Cat in the Corner


(Foto: Hans Veldhuis)


Samenwerking met Selkie School of Irish Dance gaat helaas niet door (26-06-2016)
De eerder aangekondigde samenwerking met Selkie School of Irish Dance gaat helaas niet door. De intenties waren positief, maar helaas is de dansschool genoodzaakt om vanwege omstandigheden te stoppen.


Tijdelijke vervanging van Dick Gerritsen (29-12-2015)
Omdat Dick Gerritsen in 2016 gedurende een aantal perioden verhinderd is, zal zijn muzikale rol als percussionist bij Baloney Celtic Music enkele malen worden overgenomen door Arthur Nieuwenhuis. Arthur is tevens lid van onze collega-folkband Cat in the Corner. Wij zijn blij dat hij deze taak op zich genomen heeft. Zijn eerste optreden met Baloney is op 20 februari in de Zuidervermaning in Westzaan.


CD-presentatie update (20-11-2015)
De CD-presentatie van 'Out of the Box' heeft ondertussen plaatsgevonden tijdens ons Kerstconcert op 19 december in het Groene Kerkje in Lambertschaag voor een ruim 130-koppig publiek. Dit ging gepaard met het aanbieden van CD's aan enkele personen. Namelijk aan Jacob Baartse voor zijn vele fotografisch werk dat hij voor de band heeft gedaan, onze studioproducent Maarten Tamminga van TMP in Heerhugowaard en voor degene die voor het betreffende concert als eerste had gereserveerd.


Uitgestelde CD-presentatie (11-11-2015)
De band heeft besloten om de uitgestelde CD-presentatie, die eerder op 24 oktober zou plaatsvinden, te verplaatsen naar 19 december a.s. Dit zal dan gebeuren tijdens ons concert in het Groene Kerkje van Lambertschaag. De gasten zullen opnieuw worden uitgenodigd om bij het concert en presentatie aanwezig te zijn. De release heeft ondertussen al plaatsgevonden. De CD is reeds te koop.


Najaarsavondconcert in Venhuizen (31-10-2015)
Omdat de CD-presentatie op zaterdag 24 oktober a.s. geen doorgang kon vinden, zoeken wij nog een alternatief. De release op 24 oktober heeft intussen wel plaatsgevonden. Het volgende concert vindt plaats in het Cultureel Centrum 'De Triangel' (NH-kerk) in Venhuizen op 14 november a.s.
U kunt de CD bestellen. Klik hier voor de bestelinstructies.


De productie van de CD is voltooid (17-10-2015)
De productie van onze CD 'Out of the Box', is ondertussen gereed gekomen.


De CD wordt binnenkort geperst (25-09-2015)
Ondanks dat het even heeft geduurd, wordt onze CD in productie genomen. Al het materiaal, graphics, DDP-master en Buma/Stemra-verklaring zijn nu aangeleverd aan DTA-systems in Leiden.


CD-release (30-08-2015)
Het is nu bekend wanneer de CD van Baloney wordt gereleased. Dit gebeurt op zaterdag 24 oktober 2015. Meer informatie volgt. Vooraf reserveren is mogelijk.

Alle nummers voor de CD opgenomen (11-03-2015)
De laatste opnamedagen hebben op 7 en 8 maart plaatsgevonden. De titel van de CD is bekend, maar moet voorlopig nog maar een verrassing blijven. We gaan er in ieder geval van uit dat de release na de zomer zal plaatsvinden.

Start opnamen voor de CD (15-02-2015)
De kop is er af. De eerste twee opnamedagen zitten erop. Tot zover we kunnen beoordelen klinkt het resultaat erg goed. De nummers zijn per sessie geselecteerd, zo zijn eerst alle nummers waarin de uilleann pipes zijn gebruikt, opgenomen. De 3e en 4e opnamesessies zijn begin maart.


Baloney gaat een CD maken (23-01-2015)
Eindelijk komt het ervan. Het heeft wel wat jaren geduurd, maar we weten zeker dat het de moeite waard zal worden.
De basis is gelegd in samenspraak met Maarten Tamminga, zodat de opnamen zullen plaatsvinden in de studio van Tamminga Music Productions (TMP) in Heerhugowaard. De eerste opnamen zullen reeds in februari 2015 plaatsvinden.


Primeur op de uilleann pipes (04-01-2015)
Tijdens ons drukbezochte kerstconcert 'Celtic Christmas 2014' in de Zuidervermaning in Westzaan op 20 december j.l, had Dick zijn maiden-performance op de uilleann pipes. Voor Baloney is dit weer een unieke gebeurtenis. Zover dat ons bekend is, kennen we geen Nederlandse Ierse/Schotse bands met twee uilleann pipers.


(Foto's: Thea Gerritsen)


Optreden in Aalsmeer succesvol (28-04-2014)
Dit blijkt uit de vele foto's, filmpjes en reacties die ons links en rechts krijgen toegespeeld. De samenwerking met Krek was een succes en voor herhaling vatbaar....

De volgende foto's zijn door Thony de Waal gemaakt.





Unieke samenwerking van Baloney met de band Krek (06-04-2014)
Onlangs is Marco in contact gekomen met de groep Krek, een uit rasmuzikanten bestaande band. Door een en ander heeft dit uiteindelijk geleid tot een samenwerking.
Dit zal tot uiting worden gebracht tijdens het optreden van Baloney en Krek op zondagmiddag 27 april zal in het Parochiehuis in Aalsmeer tijdens een Keltische muziekmiddag..
Zie ook de website van Krek


Overdonderend enthousiasme op het
Huygens College in Heerhugowaard.
(04-04-2014)
De band heeft op verzoek een nummer gespeeld op het jaarlijkse event 'Stage' van het Huygens College in Heerhugowaard. Of er echt sprake was van een cultuurshock moeten we nog vernemen ;-), maar in ieder geval waren de leerlingen razend enthousiast bij onze uitvoering van de Garett Barry's Jigs-set.


Iers-Keltisch Concert in Hoorn (22-02-2014)
Op zaterdag 22 februari gaf Baloney een avondconcert in de Noorderkerk in Hoorn. Boven verwachting moesten er stoelen bijgezet worden. Fijn gespeeld, leuk publiek. Zie agenda voor de komende optredens.


Kerstconcert in Westzaan (22-12-2013)
Het kerstconcert (2-12-2013) in de Zuidervermaning in Westzaan was erg succesvol. We hebben fijn gespeeld voor een gezellig publiek. Zo'n concert is zeker voor herhaling vatbaar. Het eerstvolgende concert is in Hoorn in de Noorderkerk (zie agenda). Voor de maand januari houdt Baloney, voor wat betreft optredens, een pauze.


Foto: Thea Gerritsen

Foto: Annemarijn Leeflang


Gezamelijk optreden van Baloney met het Iers koor Shamrock (24-11-2013)
Na ons succes in kasteel Radboud tijdens het laatste Keltisch festival op 20 oktober, vond op 24 november een gezamelijk concert plaats van Shamrock en Baloney. Bandlid Ben Dijkhuis is tevens dirigent een arrangeur van dit Ierse koor. Het is niet uitgesloten dat in de toekomst meer van dit soort concerten zullen plaats vinden.


Keltisch festival Medemblik een succes (23-10-2013)
Het Keltisch festival 'Herfest 2013' dat op 20 oktober in het kasteel Radboud van Medemblik werd gehouden was een groot succes. Voor wat betreft de muziek, deden er vier bands aan mee: Baloney, Cat in the Corner, O'Brannon's en Wheelbarrow Band, alsmede twee koren met een Iers repertoire: Shamrock en Airiesjkwair. Hieronder enkele foto's van onze band in de taveerne van het kasteel.

Foto's: Jacob Baartse


Marco Baartse gastmuzikant bij Coracle (06-09-2013)
Marco Baartse, onze uilleann piper was gastmuzikant op de laatste CD van Coracle 'At Evening Tide'

Citaat website:
'This album is soon to be re-mixed. We are adding a surprise track to the CD which will feature the wonderful playing of Marco Baartse on the uilleann pipes.'


Videoclip in wording (03-09-2013)
We hebben de eerste filmopnamen gemaakt voor een videoclip. De komende maanden zullen er zullen nog meer scenes worden geschoten. Tevens zullen we ons oriënteren naar een geschikte geluidsopnamestudio, waar we eveneens meerdere nummers zullen gaan opnemen.


Concert in Westerland een groot succes (01-09-2013)
Op 31 augustus gaven we een besloten concert in opdracht in de St. Nicolaaskerk in Westerland. Het thema was in navolging van een vorige concert 'An Irish Legacy', dat we vaker zullen gebruiken. De reactie het 90-koppige publiek was overweldigend, waarmee we met voldoening op het concert kunnen terug kijken.


Baloney bestaat 15 jaar (02-06-2013)
Op 26 juni heeft Baloney op passende wijze zijn 15-jarig bestaan gevierd. Dit gebeurde met een jubileumconcert in 'The Irish Cottage' in Verlaat (Oude Niedorp), waaraan ook het Iers/Schotse koor Shamrock een bijdrage leverde. Marco gaf in een praatje de geschiedenis van de band en stelde daarin, iets uitgebreider dan normaal, de bandleden voor. De middag werd druk bezocht.