home over ons muziek agenda CD boekingen contact nieuws foto's musicologie


Jantine Leeflang
Ben Dijkhuis
Marco Baartse
Dick Gerritsen
Arthur Nieuwenhuis
Eric Dijkhuis


Over de naam Baloney


Commentaren


Foto: Baloney Celtic Music.

Dick speelt bij Baloney Celtic Music bodhrán, spoons, gitaar en trekzak. Hij is samen met Ben Dijkhuis één van de oorspronkelijke oprichters van Baloney Celtic Music.

Hij heeft als muzikale achtergrond de pianolessen uit zijn jeugd en vier jaren les op de diatonische harmonica (trekzak) in de Drommedaris te Enkhuizen (jaren '80). Bodhrán (made by Brendan White) en gitaar heeft hij zichzelf aangeleerd.

Begin jaren '70 kwam hij in aanraking met de Engelse folkrock, met name Fairport Convention, Sandy Denny en The Corries waren favoriet.In die tijd was het radioprogramma Folk Life met Karel van der Graaf en Pat Rush zijn inspiratiebron.Al snel waren het de Ierse bands The Fureys, Clannad, Enya, Planxty en Christy Moore, waar zijn voorkeur naar uit ging, maar ook de Nederlandse folkgroepen zoals Fungus, Dommelvolk en Elly en Rikkert Zuyderveldt.

Sinds het begin van de jaren '90 is hij lid van het Ierse koor Airiesjkwair (1990-2017) uit Enkhuizen waar hij de baspartij zong, later werd hij medeoprichter van het voormalige Ierse koor uit Medemblik: 't Chorister.

Ook was hij mede-organistor van het jaarlijkse, Iers/Keltische, folkfestival in Enkhuizen 'Eire at the Top'. Een muzikale hobby van hem is het verzamelen van muziekinstrumenten, in het bijzonder de uilleann pipes, highland pipes, draailier (hurdy-gurdy) en dulcimer.

Dick was enkele jaren geleden actief als piper bij de Arthur Troop Pipes and Drums in Heerhugowaard en is nu zanger bij de bassen van de Shantymen Kaap Hoorn in Hoorn.